EL TEMPS A TREMP

El tiempo - Tutiempo.net

lunes, 20 de abril de 2020

REFORCEM LES NOSTRES DEFENSES

Bon dia, 
Avui comencem la setmana amb un article de salut.


REFORCEM LES NOSTRES DEFENSES
DAVANT DEL RISC D’INFECCIÓ DEL COVID-19

El sistema immunitari, la pròpia força de cada organisme i uns quants fàrmacs són l’únic armament del qual disposem actualment contra aquesta malaltia. Per això la Societat Internacional d’Immunonutrició, concretament el seu comitè científic, ha donat a conèixer una estratègia nutricional per a fer front al virus Covid-19.
Està més que comprovat científicament que els nutrients antioxidants tenen uns efectes beneficiosos sobre el sistema immunitari. Per aquesta raó, el nostre estat nutricional serà un element clau per la lluita contra el virus.

Aquests dies, més que mai, la nostra alimentació ha de ser variada, equilibrada i amb abundància d’aliments vegetals de colors intensos, que són els que tenen més antioxidants. També és possible que les persones amb més vulnerabilitat els convindrà prendre un suplement de minerals i vitamines.

Els 4 NUTRIENTS ESENCIALS Per a fer front AL COVID19

1. ZINC

Es recomanable prendre uns 12 mg/dia. El zinc es un mineral esencial amb propietats antivíriques. Un aport suficient por reduir el risc de neumonia i les seves complicacions.
Els aliment vegetals que aporten zinc són les llavors de carbassa i de sèsam, a més de les llenties, cigrons i anarcards.

2. VITAMINA E

Es recomana prendre fins a 12 mg/dia. Prendre vitamina E (alfatocoferol) de forma natural amb els aliments millora l’activitat de les cèl·lules immunitàries tipus T, que són les que van decaient a mida que ens fem grans.
La vitamina E millora l’activitat de les cèl·lules que eliminen virus, i la producció de interleucina-2 i anticossos.
La trobem a  les llavors i fruits secs sencers o als seus olis verges extra: oli d'oliva verge, oli de germen de blat, de gira-sol, avellanes, ametlles seques...

3. VITAMINA C

És la vitamina antioxidant per excel·lència i la més accessible a través dels aliments frescs. La vitamina C estimula la producció de citoquines e interferons, que son les proteïnes que serveixen al sistema immunitari per a lluitar contra els virusTambé millora la capacitat dels neutròfils (un tipus de glòbuls blancs) para eliminar virus patògens.
Una taronja mitjana aporta uns 65 mg de vitamina C, que es la dosis diària recomanada, però per arribar als 110 mg diaris tens també kiwis, pebrot vermell, maduixes i julivert

4. VITAMINA D

Ja hem parlat en una altra ocasió sobre els beneficis de la vitamina D, sobretot com a regulador del sistema immunitari i com a protector d’infeccions que afecten al sistema respiratoriUn anàlisi realitzat a EE.UU. amb una mostra de quasi 20.000 persones va comprovar que hi ha relació inversa entre la concentració de vitamina D en sang i el risc de contagiar-se amb un virus respiratori.
La principal font de vitamina D és el sol, ja que la sintetitzem per la pell mentre la tenim exposada a la llum. És difícil calcular la dosis de vitamina D que es produeix d’aquesta forma ja que depèn de l’hora del dia, de la pell de cada persona, la estació de l’any i la ubicació geogràfica. No obstant a la nostra latitud, calculem una mitja de 20 minuts al dia a l’hivern i uns deu minuts a l’estiu per obtenir les dosis necessàries. Busqueu l’article sobre la vitamina D d’aquest bloc per a clarificar-vos els dubtes.
Totes aquestes recomanacions seran sens dubte positives per enfortir el nostre sistema immunitari i la salut de tota la població abans, durant i després de la infecció. Perquè menjar bé i de tot no és només una bona medicina, sinó també una forma de vida saludable.

SALUT I FORÇA
S.D.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

ACTES DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL A LA PROVÍNCIA DE LLEIDA

  Bona tarda,  Us adjuntem informació sobre els actes que es realitzen en relació al Dia Mundial de la Salut Mental als serveis de rehabilit...